Prima pagina                                                                   Rosiori de Vede                                                                                               Contact                                      Autentificare  Inregistrare

 

 

 

 

 

 

 

        

     .....Inapoi

          Din start, cartulia ne pune in vedere adevaruri imense precum „statornicia locuitorilor „ si „sporul treptat” dar sigur al populatiei. Ne atrage atentia ca „targul” de atunci era o adevarata insula demografica in jur cu o salba de sate bogate in marea de paduri ! Iar aceasta „padure ancestrala „ avea denumirea…Deliorman ! Pai daca este insula demografica, atunci cum este inconjurat de salba de sate ? Sa intelegem ca satele erau…goale ? demografic ? Pentru ca, numai intrun gol avem o ..insula !

            Sa ne lamurim cu denumirea „Deliorman”…Pai in revista Analele Dobrogei , Revista societatii Culturale Dobrogene nr 19 din 1913-1938 vol 2,pag 91, avem scris :

               

 

 

 

 

 

 

 

  iar la pagina 97 din aceasi lucrare avem scris :  

                      

 

In lucrarea „ Dobrogea meridionala in Antichitate”, RADU VULPE Docent la Universitatea din Bucuresti, in anul 1938 spune, citat :

                      

adica localizat pe harta, Deliormanul este in pozitia marcata :

              

             Dupa cum spun ISTORICII, zona numita Deliorman se gaseste cam departe in..Bulgaria de azi. Si acesti oameni ce au „realizat” rusinea de cartulie au fost profesori si se ocupa de cultura ! ? Woauu si de educatie ? Stam bine la acest capitol, adica : catastrofal ! In ziua de azi si un copil de clasa 4, realiza o lucrare mai serioasa si mai ales CORECTA !

 

 

 

Continuare...

 

 

 

 

                                                                                                                                    Atentie sunt folosite cookie : Vrajeala cu Cookie, daca nu te pricepi ? Iesi de  pe site   !             

 

Flag Counter
Free counters
web site traffic statistics